HOME  | VISION  | EXTENDED NETWORK  | ARCHIVE  | CONTACT US Poème Ithaka
 
 
Carrefour logo

www.carrefour.ro

sponsors
 
 

Janvier 2006
Conférence Européenne
L'Euro - sept ans après

Novembre 2005
Les scénarios de l'Europe après le rejet du Traité constitutionnel: Quel élargissement ? Quel approfondissement ?

Juin 2005
Table ronde: “Le referendum sur la Constitution europeenne, France, 29 mai, des explications et des consequences”
suite...

Mai 2005
Colloque: "De la signature du Traite à une intégration réussie dans l’Europe Unie"
suite...

Avril 2005
Conférence à Cluj - "L’Intégration européenne, compte à rebours pour la Roumanie"

Mars 2005
Conference « L’avenir de l’Europe. Quelle Roumanie dans quelle Europe ?»
suite...

Archives

EUROPA NOASTRA

Anul 2007 - Anul European al Egalitatii de sanse pentru toti

Proiectul "Usi deschise pentru femei in politica romaneasca"

Fundatia Ithaka, in parteneriat cu Centrul Filia, a organizat, in cadrul programului ‘Europa noastra’, in perioada, 16-20 aprilie,la sediul Info Europa Center, proiectul: "Usi deschise pentru femei in politica romaneasca", cu ocazia "Anului European al Egalitatii de sanse".

Proiectul, finantat cu sprijinul Ambasadei Regatului Tarilor de Jos, prin programul MATRA-KAP, s-a derulat in perioada 16-20 aprilie (cf. program ) avand ca grup tinta un numar de 75 de liceeni reprezentand cate un liceu din fiecare sector din Bucuresti si un liceu din judetul Ilfov. Elevii au fost selectionati pe baza unui chestionar eseu in care au fost intrebati care cred ca ar fi rolul potrivit unei femei in politca.

Identificand participarea activa a femeilor in viata politica drept unul dintre factorii care contribuie la dezvoltarea unei societati democratice, aceasta initiativa asociativa intre - sectorul non-guvernamental, Parlamentul Romaniei, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania si Ambasada Regatului Tarilor de Jos si SCAC- Serviciul de cooperare culturala al Ambasadei Frantei –si-a propus sa transmita un nou set de valori generatiilor tinere despre rolul femeilor in viata sociala si politica din Romania. Proiectul s-a adresat elevilor din anii terminali de liceu, interesati de subiectul egalitatii de sanse intre femei si barbati si reprezentarii femeilor in politica romaneasca. Elevii au participat la ateliere de lucru in care li s-au oferit informatii despre distribuirea rolurilor de gen in societate, rolul femeilor ca actori politici, furnizanduli-se astfel o perspectiva noua, de obicei neabordata in cadrul educatiei scolare traditionale, cu atat mai mult cu cat aceasta tematica nu a mai fost adresata pana acum aceste categorii de varsta. Ei au avut ocazia sa dezabata ei insisi pe aceste teme si sa asiste la prezentarile unor femei cu cariere de succes in domeniul politic precum: Minodora Cliveti, Gabriela Cretu, Ecaterina Andronescu, care au impartasit atat experienta personala dar care au oferit si o viziune asupra modului in care politica trebuie sa implice si femei atat la nivel deczional cat si administrativ precum si sa incurajeze participarea activa a femeilor in acest domeniu de activitate. Mai mult, proiectul s-a bucurat de sustinerea si participarea doamnei Helene Lanvert, sef al Biroului de Informare al Parlamentului European la Bucuresti, care a sustinut o prezentare in cadrul conferintei inaugurale a proiectului, ce s-a desfasurat pe data de 16 Aprilie la Institutul Francez din Bucuresti. Doamna Lanvert a accentuat importanta acestui proiect cu atat mai mult cu cat el se desfasoara in cadrul Anului European al Egalitatii de Sanse pentru Toti, ocazie in care este binevenita intentia de a incuraja implementarea principiului de egalitate de sanse intre femei si barbatii in viata politica din Romania.

Astfel, am dorit sa informam si sa atragem atentia tinerilor asupra unui subiect care odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, devine cu mult mai important, avandu-se in vedere implicarea lor activa pe termen mediu si lung in sustinerea acestei teme si in incurajarea participarii politice active a femeilor din Romania.

 

Aveti acces la documentele aferente proiectului accesand linkurile de mai jos:

 
 
Europe Unie
Plus d’Europe
Des Mots Nouveaux pour l’Europe
ORSI
Marque Roumanie
UE / OTAN
Articles
Discours
Recherche
 
Education
Programmes
Temoignages
Bourses
Bulletin de Soutien
 
Transparence Financière
Valeur Ajoutée
 
Qui sommes nous ?
L’équipe
Bureau Exécutif
Webadmin: e-mail