HOME  | VISION  | EXTENDED NETWORK  | ARCHIVE  | CONTACT US Poème Ithaka
 
 
Carrefour logo

www.carrefour.ro

sponsors
 
 
Radio Romania logo

www.srr.ro

HotNews logo

www.hotnews.ro

Europe for Citizens

www.femmesparite.eu/fr

 
 

Janvier 2006
Conférence Européenne
L'Euro - sept ans après

Novembre 2005
Les scénarios de l'Europe après le rejet du Traité constitutionnel: Quel élargissement ? Quel approfondissement ?

Juin 2005
Table ronde: “Le referendum sur la Constitution europeenne, France, 29 mai, des explications et des consequences”
suite...

Mai 2005
Colloque: "De la signature du Traite ŕ une intégration réussie dans l’Europe Unie"
suite...

Avril 2005
Conférence ŕ Cluj - "L’Intégration européenne, compte ŕ rebours pour la Roumanie"

Mars 2005
Conference « L’avenir de l’Europe. Quelle Roumanie dans quelle Europe ?»
suite...

Archives

Egalitate de sanse pentru femei in politica romaneasca

“ Voci feminine care aduc schimbare Egalitate de Sanse Pentru Femei in Politica Romaneasca: Obstacole si Provocari”

 

Georgeta Elisabeta Ionescu

Georgeta Elisabeta Ionescu, absolventa a Universitatii Bucuresti si a Universitatii Nicolae Titulescu, a terminat cursurile post universitare în Administratie, la SNSPA, apoi a urmat o serie de cursuri de perfectionare în Italia si America.

Gerogeta Elisabeta Ionescu a detinut functiile de Secretar General al Camerei Deputatilor (2006-2008), Secretar de Stat în Ministerul Apararii Nationale, Sef al Departamentului pentru relatia cu Parlamentul si informare publica.

Printre proiectele de referinta se regasesc: proiectul “e-Parliament” în cadrul caruia a prezidat prima conferinta internationala pe aceasta tema la Geneva sub egida UIP, a initiat o serie de proiecte privind noi activitati în parlament: “Centrul Educational”, “Parlament deschis” (pentru prima data Camera Deputatilor a avut portile deschise în perioada 1-5 ian.2007 fiind vizitata de cca 50.000 de persoane), “Parlamentul Tinerilor” (în parteneriat cu „Prodemocratia”), a imbunatatit relatia institutiei parlamentare cu societatea civila prin deschiderea unor parteneriate active la nivelul activitatii din comisiile de specialitate si organizarea de dezbateri publice pe proiectele de acte normative.

Despre o societate fara femei:

Cum ar arata o societate în care femeile sunt absente? Îmi imaginez o persoana care îsi foloseste doar jumatate din capacitatea fizica si intelectuala. Nici nu mai conteaza daca cea stânga, sau cea dreapta….

Ce anume îi va lipsi? În primul rând integritatea, eficienta, bucuria de a face gesturile simple si firesti. O asemenea fiinta nu va reusi sa îsi lege nici macar sireturile? Si atunci va umbla desculta? Sa facem deci lucruri firesti. Iar societatea românesca sa devina una în care fiecare cetatean activ sa poata sa contribuie. În politica se iau cele mai importante decizii. Se aloca bugete, se stabilesc prioritati. În final, se decide cine traieste si cine moare.

Femeile sunt obligate sa îsi impuna prioritatile, care nu sunt doar ale lor, ci si ale familiilor, ale copiilor lor. Pe de alta parte, politica este un sport de echipa. Educatia femeilor nu le pregateste cel mai adesea pentru colaborare. Poate si de aceea spre deosebire de barbati femeile reusesc mai greu sa construiasca aliante, sa stabileasca prioritati colective, devenind involuntar propriul dusman al cauzei emanciparii feminine.

Comunicarea ramâne ingredientul de succes atât pentru afaceri cât si pentru politica. Networkingul a devenit la fel de important în societatile contemporane, ca si utilizarea internetului, folosindu-se implicit si de acesta. Femeile pot reusi sa se impuna ca o parte indispensabila pentru devenirea unei Românii competitive daca vor sti sa conlucreze, sa devina puternice împreuna cu alte femei!

 

 
Europe Unie
Plus d’Europe
Des Mots Nouveaux pour l’Europe
ORSI
Marque Roumanie
UE / OTAN
Articles
Discours
Recherche
 
Education
Programmes
Temoignages
Bourses
Bulletin de Soutien
 
Transparence Financière
Valeur Ajoutée
 
Qui sommes nous ?
L’équipe
Bureau Exécutif
Webadmin: e-mail